Nejčtenější v danném dni? Historie článků

říjen 2018
Po18152229
Út29162330
St310172431
Čt4111825 
5121926 
So6132027 
Ne7142128 
Za posledních 168 hodin (7 dní) odkázal server politicke-listy.cz na články o politice 3.862x, což odpovídá cca 201.514-ti odkázaným článkům ročně.

Inzerce

  • Pořiďte si ready made společnost a podnikejte ihned s Pbo.cz

  • Pokud chcete ušetřit za povinné ručení, doporučujeme Vám iPojisteni.cz.
dTest: Které nežádoucí látky překvapí v instantní kávě?
Navzdory vzkvétající kávové kultuře pijí dvě třetiny českých konzumentů pravidelně instantní kávu. Průměrně připadne na každého Čecha 201 vypitých šálků instantní kávy za rok. Spotřebitelský časopis dTest testoval její složení a kvalitu. Zaměřil se také na přítomnost nežádoucích látek vznikajících při pražení kávových zrn.
zdroj: parlamentnilisty.cz, přidáno 3.1.2018 v 14:35, prečteno: 8x

nejlepší články ze dne: 03. 01. 2018

Související články

dTest: V barevných slizech pro děti se našly nebezpečné látky
Dětmi oblíbené barevné slizy na hraní obsahují nežádoucí chemikálie, zjistili naši dánští kolegové. Nabízíme vám závěry jejich testů a rady, jak se vyhnout škodlivým účinkům těchto populárních hraček.
zdroj: parlamentnilisty.cz, přidáno 10.10.2018 v 22:35, zobrazit podobné
dTest: Instantní kakaa obsahují v průměru 75 % cukru a jen 21 % kakaa
Na nápojích z instantního kakaa vyrostlo už několik generací dětí. Řada rodičů v tom vidí způsob, jak do dětí dostat potřebnou porci mléka a podpořit jejich pitný režim. Spotřebitelský časopis dTest otestoval 16 instantních kakaových nápojů s cílem zjistit, kolik cukru děti vypijí v šálku oblíbeného kakaa. Laboratorní zkoušky ověřovaly, jestli výrobci dodržují deklarovaná množství kakaa a zda se jim daří držet obsah nežádoucích látek v patřičných mezích.
zdroj: parlamentnilisty.cz, přidáno 12.4.2018 v 18:35, zobrazit podobné
dTest: Kupované kysané zelí má málo vitamínu C
Kysané zelí považujeme už od pradávna za zdravou potravinu a přirozený zdroj vitamínu C a bakterií mléčného kvašení. Chemická konzervace a sterilace jeho vlastnosti mění. Časopis dTest otestoval 14 výrobků a zjistil, že některé z nich označené jako kysané zelí obsahují jen minimum vitamínu C a bakterií mléčného kvašení. Chybí v něm tedy přesně ty látky, které jsou přínosné pro lidskou imunitu a zažívání.
zdroj: parlamentnilisty.cz, přidáno 6.2.2018 v 11:35, zobrazit podobné
Rozalio: Narušený vývoj řeči – nový nežádoucí účinek hexavakcíny
Téměř 1 000 podezření na nežádoucí účinek vakcín, z nichž 84 % bylo vyhodnoceno jako závažných. Taková je bilance hlášení podaných pacienty i lékaři v roce 2016 Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL). Vyplývá to z informačního zpravodaje Nežádoucí účinky léčiv 2/2017, který SÚKL nedávno zveřejnil.
zdroj: parlamentnilisty.cz, přidáno 28.6.2017 v 12:35, zobrazit podobné
dTest: Nejvíce nebezpečných výrobků je v sortimentu hraček a oblečení
Ftaláty v panence typu barbie či pískacích hračkách, malé oddělitelné části dětského chrastítka, dámské baleríny obsahující škodlivé chemické látky či rádio, které vám může přivodit úraz elektrickým proudem. To je jen pár příkladů rizikových produktů, které eviduje veřejně přístupná databáze nebezpečných výrobků. Co v ní všechno můžete najít?
zdroj: parlamentnilisty.cz, přidáno 23.8.2018 v 21:35, zobrazit podobné
dTest: Mnoho léků ovlivňuje účinky prášků na spaní
Benzodiazepiny patří k nejpoužívanějším lékům na poruchy spánku nebo stavy úzkosti. Jsou návykové a mají nežádoucí vedlejší účinky, proto se užívat dlouho.
zdroj: parlamentnilisty.cz, přidáno 16.5.2018 v 11:35, zobrazit podobné
dTest: Čím propečenější brambory a chléb, tím škodlivější
Výrobci potravin i spotřebitelé získali na konci listopadu 2017 návod, jak snížit množství akrylamidu v pečených a smažených potravinách. Doporučení na změnu výrobních postupů se týkají výrobků, jako je chléb, sušenky, hranolky, chipsy, snídaňové cereálie, pražená i instantní káva. Smyslem nového evropského nařízení je omezovat riziko vzniku rakoviny.
zdroj: parlamentnilisty.cz, přidáno 28.11.2017 v 13:35, zobrazit podobné
dTest: Arabské gumy se nemusíte bát
Arabská guma, běžně používaná jako potravinové aditivum a známá jako „éčko“ E414, nemá nežádoucí účinky na zdraví člověka. S těmito závěry přišel Evropský úřad pro bezpečnost potravin EFSA.
zdroj: parlamentnilisty.cz, přidáno 23.8.2018 v 13:35, zobrazit podobné
dTest: Ovesné vločky – nebojte se plísní ani pesticidů
Ovesné vločky jsou levnou a oblíbenou surovinou pro přípravu ovesných kaší a müsli. Mezi jejich oceňované přednosti patří vysoký obsah vlákniny a beta glukanů. Časopis dTest otestoval 14 výrobků a zjistil, že některé vločky sice mají nedostatky v dodržení vyhlášky, spotřebitelé se však nemusí být o své zdraví. V žádném z testovaných výrobků se sledované jedovaté látky nenašly.
zdroj: parlamentnilisty.cz, přidáno 5.4.2018 v 14:35, zobrazit podobné
MZV: Prohlášení MZV k údajnému výskytu látky Novičok v ČR
Informace zpravodajských služeb, které se nyní objevují v médiích stran výskytu látky zvané Novičok v České republice, jsou ve své většině v utajeném režimu. MZV proto nechce a nemůže zacházet do detailů.
zdroj: parlamentnilisty.cz, přidáno 4.5.2018 v 15:35, zobrazit podobné
TOPlist