Úřad pro ochranu osobních údajů: Evropská ochrana osobních údajů má globální potenciál
Předsedkyně Úřadu pro ochranu osobních údajů Ivana Janů vystoupila ve středu na jubilejním 20. ročníku prestižní mezinárodní konference o informační bezpečnosti IS2.
zdroj: parlamentnilisty.cz, přidáno 2.6.2019 v 09:35, prečteno: 5x

nejlepší články ze dne: 02. 06. 2019

Související články

Úřad pro ochranu osobních údajů: GDPR – posílení ochrany osobních údajů je tu
Pátečním dnem vstupuje v účinnost obecné nařízení o ochraně osobních údajů známé také pod zkratkou GDPR. Nařízení přináší lepší a efektivnější ochranu osobních údajů občanů v celém prostoru EU. Na jeho plnění bude v České republice dohlížet Úřad pro ochranu osobních údajů, který zároveň v této oblasti neustále rozšiřuje svoji informační aktivitu pro veřejnost.
zdroj: parlamentnilisty.cz, přidáno 26.5.2018 v 16:35, zobrazit podobné
Úřad pro ochranu osobních údajů prověřuje další možné úniky osobních údajů
Úřad pro ochranu osobních údajů prověřuje v polovině srpna další případy, ve kterých mohlo dojít k úniku osobních dat významného počtu lidí.
zdroj: parlamentnilisty.cz, přidáno 21.8.2018 v 13:34, zobrazit podobné
Úřad pro ochranu osobních údajů prověřuje podezření na větší úniky osobních údajů
Úřad pro ochranu osobních údajů aktuálně prověřuje několik případů úniků dat, které se týkají většího počtu osob.
zdroj: parlamentnilisty.cz, přidáno 4.8.2018 v 21:35, zobrazit podobné
Úřad pro ochranu osobních údajů k návrhu zákona o zpracování osobních údajů
Ministerstvo vnitra zveřejnilo v druhé polovině srpna návrhy zákona o zpracování osobních údajů a doprovodného zákona. Ty mají nahradit stávající zákon o ochraně osobních údajů.
zdroj: parlamentnilisty.cz, přidáno 2.9.2017 v 16:35, zobrazit podobné
Úřad pro ochranu osobních údajů vytvořil seznam operací zpracování k DPIA
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) zavádí pro správce novou povinnost spočívající v nutnosti provádět posouzení vlivu na ochranu osobních údajů (DPIA).
zdroj: parlamentnilisty.cz, přidáno 8.2.2018 v 09:35, zobrazit podobné
Úřad pro ochranu osobních údajů: Formuláře pro stížnosti na fungování štítu soukromí
Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) zveřejnil na svém webu jednotné formuláře pro stížnosti na zpracování osobních údajů americkými společnostmi zapojenými do programu štít soukromí („Privacy Shield“).
zdroj: parlamentnilisty.cz, přidáno 11.9.2017 v 12:35, zobrazit podobné
ÚOOÚ: První schůze Evropského sboru pro ochranu osobních údajů
Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejňuje neoficiální překlad tiskové zprávy Evropského sboru pro ochranu osobních údajů u příležitosti jeho první schůze, která se uskutečnila 25. května 2018. Instituce přímo pokračuje v činnosti Pracovní skupiny WP29.
zdroj: parlamentnilisty.cz, přidáno 31.5.2018 v 12:35, zobrazit podobné
Úřad pro ochranu osobních údajů ke kontrole EET
Úřad pro ochranu osobních údajů vydává následující tiskovou informaci v souvislosti s elektronickou evidencí tržeb (EET).
zdroj: parlamentnilisty.cz, přidáno 17.10.2017 v 14:35, zobrazit podobné
Úřad pro ochranu osobních údajů k vydávání osvědčení o ochraně osobních údajů podle GDPR
Sdělení Úřadu pro ochranu osobních údajů o postupu při vydávání osvědčení o ochraně osobních údajů podle Obecného nařízení (GDPR)
zdroj: parlamentnilisty.cz, přidáno 15.6.2017 v 20:35, zobrazit podobné
Úřad pro ochranu osobních údajů pořádal odborný seminář k obecnému nařízení o ochraně osobních údajů
Z iniciativy předsedkyně Úřadu pro ochranu osobních údajů JUDr. Ivany Janů se ve středu 15. února 2017 v sídle ÚOOÚ uskutečnil odborný seminář věnovaný problematice obecného nařízení o ochraně údajů, účinného od května 2018, v praxi ministerstev a ústředních správních úřadů.
zdroj: parlamentnilisty.cz, přidáno 17.2.2017 v 14:35, zobrazit podobné
TOPlist